Слідкуйте за нами
У Каннах відкрили Український дім і перейменували площу на честь Тараса Шевченка
Тепер у французькому місті є місце для зустрічі українців і мистецьких подій, пов'язаних з Україною
У Каннах відкрили Український центр і перейменували площу на честь українського поета Тараса Шевченка. 

Урочиста церемонія відбулася за участі посла України у Франції Вадима Омельченка та мера міста Канни, президента Асоціації мерів міст Франції Давіда Лізнара, а також у присутності активістів франко-українських асоціацій, місцевих політичних і громадських діячів та українських родин, які знайшли прихисток у Каннах та околицях. Про це повідомили на сторінці українського посольства у фейсбуці

Вадим Омельченко подякував меру Канн і його команді за неймовірну підтримку України.

"Дякую, що з перших днів після початку війни були і залишаєтесь з нами. Знаю, що тут, у Каннах, знайшли прихисток багато українців з Одещини – регіону, який в останні дні зазнає інтенсивних атак агресора. Показово, що бомбардування відбуваються по цивільних об’єктах і портовій інфраструктурі. Це означає, що путінський режим свідомо провокує продовольчу кризу і голод у світі. Закликаю світову спільноту негайно відреагувати на цей новий виклик, адже він є не менш серйозним, аніж так звана ядерна загроза", – наголосив посол.


Мер міста Канни Давід Лізнар висловив захоплення мужністю українців, які сьогодні, без жодного сумніву, є захисниками безпеки Європи та всього цивілізованого світу. 

"Варто відзначити, що мерія м. Канни була однією з перших у Франції, яка вивісила жовто-блакитний прапор на знак солідарності з українцями на ранок після російського нападу на Україну. Відтоді Канни є одним з потужних хабів збору та відправки гуманітарної допомоги для України, а також центром прийому тимчасово переміщених українців", – зазначили в посольстві.

Відкриття у Каннах Українського дому стало логічним продовженням потужної мобілізації місцевих жителів і влади цього південного міста на підтримку українського народу та України.Рішення про виділення для українців просторого приміщення в центрі Канн, яке планувалось для продажу, ухвалено каннською муніципальної владою. Тепер у Каннах є місце зустрічі українців: місце обмінів і мистецьких подій, взаємопідтримки та прихистку, місце справжньої солідарності Франції і України. 

Ірина Лисогор, керівниця відділу "Новини" LB.ua



Офіційна зустріч української делегації у Мера Парижа Anne Hidalgo!